عبارت اینترنت اشیاء (IoT (1 حدود ده سال پیش توسط محققین پا به عرصهی ظهور گذاشت. با این حال، این عبارت تنها چند سال است که مورد توجه عموم واقع شده است. برخی بر این باورند که اینترنت اشیاء استفادهی ما از شبکههای کامپیوتری در 10 تا 100 سال آینده را کاملا تغییر خواهد داد. این در حالی است که برخی دیگر معتقدند که اینترنت اشیاء تاثیر چندانی بر زندگی روزانهی مردم ندارد.
اینترنت اشیاء چیست؟
اینترنت اشیاء یک مفهوم کلی از توانایی دستگاههای شبکه برای جمعآوری داده از دنیای اطراف ما و به اشتراکگذاری این داده از طریق اینترنت میباشد. سپس میتوان از این دادهها برای مقاصد جذاب گوناگون استفاده نمود.
برخی نیز از عبارت اینترنت صنعتی به جای اینترنت اشیاء استفاده مینمایند. این عبارت مستقیما به کاربردهای تجاری تکنولوژی IoT در دنیای تولید، اشاره دارد. با این حال، اینترنت اشیاء به مصارف صنعتی محدود نمیشود.
اینترنت اشیاء چه فایدهای برای ما دارد؟
برخی از فوایدی که تکنولوژی اینترنت اشیاء برای ما دارد عبارتند از:
برخی از فواید IoT در دنیای کسب و کار نیز عبارتند از:
اجزاء شبکه و اینترنت اشیاء
تمامی وسایل معمول که در یک خانه وجود دارند را میتوان به گونهای اصلاح نمود که در یک سیستم IoT کار کنند.
آداپتورهای WiFi، سنسورهای حرکت، دوربینها، میکروفونها و بسیاری ابزار دیگر را میتوان در این وسایل به کار برد تا بتوان از آنها در اینترنت اشیاء استفاده نمود. سیستمهای اتوماسیون خانه پیش از این از نسخههای ابتدایی این مفهوم برای اشیایی مانند لامپها و یا سیستم نظارت فشار خون بیسیم استفاده کردهاند. اینها نمونههایی اولیه از ابزارهای IoT هستند.
دستگاههای پوششی هوشمند مانند عینکها و ساعتهای هوشمند نیز از اصلیترین اجزاء IoT در آینده به شمار میآیند.
همچنین پروتکلهایی مانند WiFi و Bluetooth در آینده برای استفاده در IoT تعمیم و گسترش خواهند یافت.
[1] Internet of Things