در گذشته های نه چندان دور برای پیدا کردن مسیرهای ناشناخته یا جدید مجبور بودیم که دائما سرمان را از ماشین بیرون بیاوریم و از عابرین پیاده آدرس بپرسیم و بارها و بارها آدرس اشتباه داده میشد. و یا ما درست متوجه راهنمایی های افراد نمیشدیم و همین امر باعث می شد مسیر را اشتباه برویم. سپس به مرور زمان کتاب های بزرگ نقشه راه به داد افراد و مسافران مسیرهای ناشناخته رسید که آن هم مشکلات خود را داشت. خوشبختانه امروزه با پیشرفت تکنولوژی و وجود تلفن های همراه هوشمند و استفاده از جی پی اس موبایل دیگر نیازی به پرسیدن آدرس از افراد نابلد و یا گشتن در کتاب های نقشه راه نیست و تنها با چند کلیک می توانیم مسیر مورد نظرمان را پیدا کنیم. با ما در ادامه این مطلب همراه باشید تا درباره تاریخچه جی پی اس (GPS) موبایل اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم.
جی پی اس موبایل چیست
در حال حاضر 24 ماهواره در طی چهار مدار به دور زمین می چرخند که یکی از آنها جی پی اس یا همان ماهواره نوستار (NAVSTAR) است. دقت این سیستم موقعیت یاب بین ده الی صد متر است. استارت پروژه موقعیت یاب جهانی در سال 1973 توسط ارتش امریکا به منظور رفع محدودیت های سیستم ناوبری زده شد. GPS رایگان است و کاربران در طول شبانه روز، در سراسر دنیا می توانند از این سیستم استفاده کنند. ماهواره های نوستار (جی پی اس) در طول یک شبانه روز 2 بار حول زمین می چرخند و اطلاعات ناوبری را ارسال می کنند. امروزه علاوه بر GPS سیستم های ناوبری مشابهی توسط کشورهای مختلف ارائه داده شده است که یکی از آنها با نام گلوناس ساخت کشور روسیه است، که از سال 2008 به بهره برداری کامل رسیده و همچنان در حال توسعه است. هند، چین و اتحادیه اروپا نیز تلاش های در این حیطه داشته اند.
سه راهکار اصلی برای دسترسی به سیستم موقعیت یاب (جی پی اس) وجود دارد که عبارتند از: استفاده از دستگاه های جی پی اس، استفاده از جی پی اس موبایل و استفاده از جی پی اس تبلت. بیشتر افرادی که قصد خرید تبلت را دارند، استفاده از سیستم GPS به عنوان یکی از معیارهای خرید آنهاست. تبلتها به دلیل صفحه نمایش بزرگتری که نسبت به موبایل ها دارند، انتخاب بهتری برای استفاده از جی پی اس هستند. دقت دستگاه های جی پی اس نسبت به موبایل و تبلت کمی بالاتر است، اما به دلیل تک کاربره بودن دستگاه های GPS استفاده از تبلت و موبایل رایج تر است.
جی پی اس چیست
روش های اصلی سیستم های ناوبری روی موبایل و تبلت عبارتند از:
روش های مسیریابی روی موبایل و تبلت
نرمافزارهای جی پی اس موبایل و تبلت به دو دسته تقسیم میشود که عبارتند از:
این دسته از نرم افزارهای GPS در چگونگی ذخیرهسازی نقشه ها دو روش دارند: روش اول بدین شکل است که نقشه ها را به عنوان تصاویر متداول ذخیره سازی می کنند که حجم بسیار زیادی جهت ذخیره سازی نیاز دارند. به عنوان مثال در این روش نیاز است نقشه تهران را با تمام جزئیات ذخیره شود که نیاز به چندین گیگابایت حافظه است. روش دوم ذخیرهسازی نقشه ها با الگوریتم های ریاضی است و بازسازی آن هنگام درخواست آن است. در این روش حجم اطلاعات بسیار کاهش پیدا می کند، به طوریکه برای ذخیره سازی نقشه کل تهران نیاز به حافظه کمتر از 5 مگابایت دارد.
آخرین مطالب تکمیلی شرکت کاوشکام آسیا را در این بخش دنبال نمایید
رضایت مشتریان از سیستم ردیابی GPS خودرو
نرم افزارهای جی پی اس موبایل
قبل از استفاده و دانلود برنامه های جی پی اس موبایل به نکات زیر توجه داشته باشید:
نکاتی در انتخاب برنامه جی پی اس موبایل
نظرات یا پیشنهادهای خود را در این قسمت به اشتراک بگذارید