مدیریت صحیح خودروها و اعزام به موقع آنها یکی از مهمترین دغدغههایش مدیران ناوگان حمل و نقل است. در گذشته، مدیریت ناوگان به صورت دستی و با نوشتن بر روی کاغذ انجام میشد و رانندگان برای اعزام به مقصد، بر اساس شناختشان از مسیر انتخاب میشدند که این شیوهی سنتی به مرور به علت مشکلات و عدم دقت منسوخ شد و جای خود را به سیستم نوین داد.
در دنیای امروز، تمامی کارهای مدیریت ناوگان، از مرحله ی اعزام گرفته تا اتمام روند حمل و نقل، از طریق سامانه ای به نام سامانه مدیریت ناوگان انجام میشود و اعزام رانندگان به کمک سیستم دیسپاچینگ انجام میشود. دیسپاچینگ یا مدیریت ناوگان کمک میکند تا اعزام راننده بر اساس نزدیک بودن خودرو به مقصد انجام شود و خدمات به درستی و با کیفیت بسیار خوب به مشتری ارائه شود. اگر دوست دارید که با دیسپاچینگ به طور کامل تر و دقیق تر آشنا شوید و به کاربردهای دیسپاچینگ پی ببرید، با ما در این مطلب از کاوشکام همراه باشید.
دیسپاچینگ (Dispatching) در معنای لغوی در زبان انگلیسی به معنای اعزام است. در مدیریت ناوگان، دیسپاچینگ سیستمی است که به مدیر ناوگان این امکان را میدهد تا اعزام خودروها را مدیریت کند و میان مرکز مدیریت و رانندگان خودروهای اعزام شده، نظم و هماهنگی ایجاد کند. بر اساس این سیستم، برای اعزام رانندگان به مقصد، نزدیکترین خودرو انتخاب میشود. مدیر دیسپاچینگ به کمک نرم افزار و از طریق کامپیوتر، نظارت کاملی بر ناوگان حمل و نقل دارد و بر اساس وضعیت مسیر، فاصله خودرو با کالا، محل ارسال بار و سایر فاکتورهای مهم تعیین میکند که برای انجام یک ماموریت، کدام خودرو و در چه زمانی اعزام شود.
البته دیسپاچینگ در مدیریت ناوگان مختلف، معانی یکسانی ندارد اما بهترین تعریفی که میتوان برای آن در صنایع مختلف ارائه کرد این است که دیسپاچینگ پیدا کردن نزدیکترین خودرو به مقصد حمل توسط مدیر ناوگان و اعلام آن به رانندگان است. کنترل زمان، ارزیابی مسیر، نحوهی انجام خدمات و ارسال کالا به مقصد، زمان شروع و پایان کار و مدیریت انجام امور به کمک ردیاب خودرو و نظارت بر انجام حمل و نقل، دیسپاچینگ گفته میشود.
در دنیای امروز، تمامی کارهای مدیریت ناوگان، از مرحلهی اعزام گرفته تا اتمام روند حملونقل، از طریق سامانهای به نام سامانه مدیریت ناوگان انجام میشود و اعزام رانندگان به کمک سیستم دیسپاچینگ انجام میشود. دیسپاچینگ یا مدیریت ناوگان کمک میکند تا اعزام راننده بر اساس نزدیک بودن خودرو به مقصد انجام شود و خدمات به درستی و با کیفیت بسیار خوب به مشتری ارائه شود. مدیر دیسپاچینگ با نظارت بر ناوگان و رسیدگی به وضعیت خودروها، به افزایش بهرهوری شرکت حمل و نقل کمک میکند. امروزه اکثر سازمانهای حمل و نقل مجهز به دیسپاچینگ هستند و به کمک این تکنولوژی مدرن، فعالیتهای خود را مدیریت میکنند.
مهمترین هدف دیسپاچینگ، اعزام رانندگان در سریع ترین و منظم ترین زمان ممکن و با کمترین میزان اتلاف وقت و انرژی برای حمل یک محموله است. این هدف در نهایت به پاسخگویی به انتظارات مشتری و کسب رضایت او منجر میشود. گاهی ممکن است پیش از حمل کالا یا در زمان حمل آن، مشکلاتی مانند ایراد فنی خودرو به وجود بیاید که برنامه ریزی ارسال را با مشکل مواجه کند. مدیر دیسپاچینگ در این موارد با راهکارهای مناسب، فرآیند حمل محموله را بهینه و مدیریت میکند.
دیگر مقالات کاوشکام را در این بخش دنبال نمایید
سیستم ردیاب و مدیریت ناوگان حمل و نقل
آشنایی با راهکارهای مدیریت ناوگان امدادی
بررسی مزایای ردیاب خودرو در مدیریت ناوگان حمل و نقل از راه دور
دیسپاچینگ یا مدیریت ناوگان به کمک ردیاب خودرو و نرم افزار مدیریت ناوگان انجام میشود. ردیاب خودرو با اتصال به ماهوارهها، اطلاعات دقیق مکانی و وضعیت خودروها را به صورت لحظهای در اختیار مدیر ناوگان یا مدیر دیسپاچنگ قرار میدهد. مدیر دیسپاچینگ با توجه به وضعیت خودروهای ناوگان نسبت به مقصد، نزدیکترین خودرو را برای ارسال کالا انتخاب و برای ارائه ی خدمات اعزام میکند.
علاوه بر این، مدیر دیسپاچینگ به کمک اطلاعات دریافتی از ردیاب خودرو، میتواند حین حمل بار نیز وضعیت خودرو و راننده را مشاهده کند و به صورت لحظهای خودرو را ردیابی کند. علاوه بر این، در دیسپاچینگ، مدیریت مسیر حرکت، سرعت حرکت و عدم عبور از محدودیتهای تعریف شده نیز به کمک ردیاب امکانپذیر است.
فعالیت دیسپاچینگ به دو دسته تقسیم میشود:
در ادامه با این دو دسته بندی فعالت دیسپاچینگ بیشتر آشنا خواهیم شد.
مدیریت لجیستیک در دیسپچینگ تمرکز خود را بر روی زنجیرهی تامین، گردش صحیح کار و پیشرفت در امور قرار میدهد تا به هدف نهایی خود یعنی بهبود فرآیند حمل محموله و رضایت مشتریان برسد. مدیریت لجیستیک در دیسپاچینگ مزایای زیر را دارد:
در مدیریت افراد، مدیر دیسپاچینگ در تلاش است تا به کمک نرم افزار مدیریت ناوگان، مشکلات پیش آمده برای رانندگان حین ماموریت را حل کند و فعالیت آنها را برای سازمان موثر کند. رفع چالشهای به وجود آمده برای رانندگان و اقدام به موقع در صورت تاخیر در تحویل کالا، موجب میشود تا فعالیتها بهینه سازی شود و اقدامات سریع برای رفع آنها انجام شود.
یکی از مهمترین عوامل موفقیت در صنعت حمل و نقل، رضایت مشتریان است. دیسپاچینگ به بهینهسازی زمان تحویل کالا به مشتریان کمک میکند و این امر منجر به افزایش رضایت مشتریان میشود. سیستمهای دیسپاچینگ با فراهم کردن اطلاعات دقیق و لحظهای از وضعیت محمولهها، اعتماد مشتریان را جلب میکنند.
مهمترین کاربرد دیسپاچینگ، بهینهسازی زمان تحویل کالا به مشتری است که این کار به کمک ردیاب و بر اساس نزدیک بودن خودرو به محل ماموریت انجام میشود. دیسپاچینگ کمک میکند تا مدیر ناوگان مناسبترین خودرو را برای اعزام به محل انتخاب کند؛ برای مثال اگر خودرویی کالایی را به مقصد رسانده و در همان اطراف مقصد جدیدی برای ارسال بار وجود دارد، مدیر ناوگان با سنجش وضعیت خودرو، همان راننده را برای ارسال کالا به محل جدید انتخاب میکند.
در گذشته، مدیران ناوگان برای اعزام خودرو به مقصد، رانندگان را بر اساس شناختشان از منطقه انتخاب میکردند. اما با ظهور ردیاب جی پی اس خودرو، سیستم دیسپاچینگ ناوگان، رانندگان را بر اساس نزدیک بودن آنها به مقصد انتخاب میکند و به این ترتیب برنامهریزی ارسال کالا را آسانتر میکند.
مهمترین مزایای دیسپاچینگ عبارتند از:
سیستمهای دیسپاچینگ به بهبود بهرهوری شرکتهای حملونقل کمک میکنند. با مدیریت بهینه ناوگان و استفاده از تکنولوژیهای نوین، میتوان زمانهای بیکاری خودروها را کاهش داد و بهرهوری عملیات حمل و نقل را افزایش داد. این امر نه تنها به کاهش هزینهها کمک میکند، بلکه کیفیت خدمات ارائه شده به مشتریان را نیز بهبود میبخشد.
مدیریت ناوگان در دنیای مدرن دیگر با استفاده از روشهای سنتی امکانپذیر نیست. اعزام رانندگان به مقصدهای هدف بر حسب شناخت راننده از مسیر شیوه مدیریتی صحیح و نوین در حمل و نقل نیست. امروزه، سیستمهای دیسپاچینگ به کمک ردیاب خودرو و سیستمهای ماهوارهای به مدیر ناوگان کمک میکنند تا خودروها بر حسب نزدیک بودن آنها به مقصد انتخاب کند و به این ترتیب ارائه خدمات به مشتریان را بهینه سازی کند و در عین حال هزینهها را نیز به طرز چشمگیری کاهش دهد.
دیسپاچینگ فرآیندی است که با استفاده از نرمافزارها و ردیابهای GPS به مدیران ناوگان کمک میکند تا خودروها را بهینهسازی و مدیریت کنند.
بهینهسازی زمان تحویل کالا، کاهش هزینههای عملیاتی و افزایش رضایت مشتریان از مزایای اصلی دیسپاچینگ هستند.
دیسپاچینگ با ارائه اطلاعات لحظهای و دقیق از وضعیت خودروها، تصمیمگیریهای بهتری را برای مدیران ناوگان ممکن میسازد.
تکنولوژیهای نوین مانند GPS و اینترنت اشیا اطلاعات دقیق و لحظهای را فراهم میکنند و به بهبود فرآیند دیسپاچینگ کمک میکنند.
برند کاوشکام با استفاده از سیستمهای پیشرفته دیسپاچینگ، بهرهوری ناوگان خود را افزایش داده و خدمات بهتری به مشتریان ارائه میدهد.
نظرات یا پیشنهادهای خود را در این قسمت به اشتراک بگذارید