به دلیل سرقت زیاد خودروها در سراسر دنیا، مالکان خودرو به دنبال راههایی هستند که از طریق آنها بتوانند امنیت خودروهایشان را تضمین کنند. امکان خاموش کردن خودرو از راه دور، یکی از قابلیتهایی است که خودروسازان اخیرا به آن توجه ویژهای دارند. عدهای تصور میکنند این قابلیت تنها مختص خودروهای لوکس و گرانقیمت است، اما به دلیل پیشرفت تکنولوژی، میتوان از آن برای همه ماشینها استفاده کرد. در این مطلب از کاوشکام قصد داریم به بررسی روشهای خاموش کردن خودرو از راه دور بپردازیم و اطلاعات کافی را در این باره در اختیارتان قرار دهیم. با ما همراه شوید.
رله قطع کن یا همان کیل سوییچ (Kill Switch) یکی از قطعات الکترومکانیک است که شباهت زیادی به کلید معمولی دارد، اما به طور دستی باز و بسته نمیشود و عملکرد آن با استفاده از نیروی برق است. در واقع رله باز کن، جریان برقی را که از طریق جرقهزنی، باتری یا فیوز وارد خودرو میشود، متوقف میکند و اجازه نمیدهد بدون اجازه مالک، خودرو روشن شود.
برخی از رایجترین روشهای قطع برق خودرو شامل قطع استارت خودرو، قطع پمپ بنزین، قطع ایموبلایزر و قطع سنسورهای جانبی میشوند.
امروزه قطع رله از طریق ردیابهای خودرو امکانپذیر است. با این کار، امنیت بالایی برای خودرو فراهم شده و جلوی سرقت آن گرفته میشود.
به کمک ردیابهای رلهای، امکان خاموش کردن خودرو از راه دور فراهم است و رانندگان نه تنها از موقعیت و وضعیت آن مطلع خواهند شد، بلکه میتوانند در مواقع اضطراری و از طریق زدن تنها یک دکمه، برق استارت خودرو را قطع کنند تا دیگر روشن نشود.
اگر حین زدن دکمه توسط ردیاب، خودرو در حال حرکت باشد تا وقتی که سرعتش به یک حد مجاز نرسیده یا متوقف نشود، خاموش نخواهد شد. با این کار جلوی تصادفات جادهای به دلیل توقف یکباره نیز گرفته خواهد شد.
ردیابهای رلهای با مزایای زیادی همراه هستند که برخی از مهمترین آنها شامل موارد زیر میشوند:
تا همین چند سال قبل، برای باز و بسته کردن خودرو از سوئیچهای فلزی ساده استفاده میشد که امنیت بالایی برای جلوگیری از به سرقت رسیدن خودرو نداشت. امروزه به کمک کیلس (Keyless)، کلیدهای فیزیکی حذف شدهاند و قفلها هم از طریق نزدیک شدن به خودرو و هم از طریق دور شدن از آن، باز و بسته میشوند.
تنها با استفاده از یک ریموت و بدون نیاز به کلید، امکان کنترل خودرو از راه دور برای رانندگان فراهم است. برای این منظور، از یک ریموت Fab key استفاده میشود و برای ارتباط این ریموت با خودرو، آنتنهایی (۳ تا ۶ آنتن) روی خودرو نصب میشود.
در چنین مواقعی، وقتی راننده به خودرو نزدیک میشود، کدی برای خودرو فرستاده میشود و جهتی که راننده ایستاده توسط آنتنها تشخیص داده میشود. سپس کامپیوتر ماشین یا همان ECU کدی را که دریافت کرده میخواند و اگر این کد با کد ثبت شده در ECU مطابقت داشته باشد، دستور باز شدن درب خودرو را صادر میکند.
در مورد خاموش کردن خودرو به این روش باید بگوییم وقتی راننده از خودرو خارج و از آن دور شود، دربها به صورت خودکار قفل و خودرو خاموش خواهد شد و تا زمانی که خود راننده دوباره به ماشین نزدیک نشود، کسی نمیتواند دربها را باز کرده یا آن را روشن کند.
کیلس ها دارای دو نوع OEM و افتر مارکت هستند که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد:
این کیلس ها هنگام تولید خودرو و در کارخانه روی آن نصب میشوند و دارای قابلیتهای زیر هستند:
این مدل کیلس ها را خود راننده در صورت نیاز روی خودرو نصب میکند و امکانات آنها به شرح زیر است:
هم رله قطع کن و هم کیلس، هر دو برای خاموش کردن خودرو از راه دور استفاده میشوند تا امنیت خودرو را در برابر سرقت تامین کنند اما به هیچ عنوان جایگزین هم نمیشوند، زیرا نوع عملکردشان با هم متفاوت است.
بهطور کلی میتوان گفت با پیشرفت فناوری، امکانات مختلفی به منظور افزایش امنیت خودرو و کنترل خودرو از راه دور فراهم شده است. دو نمونه از سیستم کنترل از راه دور هوشمند خودرو شامل رله قطع کن و کیلس میشوند که در این مطلب به آنها پرداختیم. هر کدام از این روشها، مزایا و معایب خاص خودشان را دارند و مالکان باید با در نظر گرفتن نیازهایشان و همچنین امکانات خودرو، یکی را انتخاب کنند.
نظرات یا پیشنهادهای خود را در این قسمت به اشتراک بگذارید