جابهجایی کالا بین دو نقطه میانی در زنجیره تامین، با عنوان «خدمات پستی میدمایل» شناخته میشود. این خدمات شامل جابهجایی کالا از انبارها به مراکز ثانویه و نهایتاً رساندن به دست مشتریان یا فروشگاهها است.
مراحل جابهجایی کالا به این صورت است که محصولات دریافتی از تامینکنندگان یا مراکز تولید، بهطور موقت در انبارها ذخیره میشوند. سپس از انبارها به مرکز ثانویه منتقل میشوند. در این مرحله، اقلام دستهبندی و برای ارسال به مشتریان یا فروشگاهها آماده میشوند. در نهایت محصولات به دست مشتریان نهایی میرسند.
لجستیک میدمایل، توسط اغلب شرکتها نادیده گرفته میشود. چرا که بسیاری از شرکتها بر این باورند که بهینهسازی میدمایل کار راحتی نیست. این شد که تصمیم گرفتیم این مطلب از وبلاگ کاوشکام آسیا را به اهمیت و چگونگی بهینهسازی میدمایل دلیوری اختصاص دهیم. پس برای آگاهی از چالشهای میدمایل دلیوری و راهکارهای مدیریت چالشها تا رسیدن به بهینگی تا پایان این نوشته با ما همراه باشید.
در دنیای زنجیره تامین، تحویل میدمایل یا همان میدمایل دلیوری، به مرحلهای اشاره دارد که در آن کالاها قبل از اینکه به دست مشتری نهایی برسند، از یک مرکز توزیع به مرکز دیگر منتقل شوند.
میدمایل دلیوری با بهینهسازی مسیرها و استفاده از روشهای حمل و نقل مناسب، به کاهش هزینهها و افزایش سرعت رسیدن کالا به دست مشتریان کمک میکند و بر تمام فرآیندهای مرتبط با این جابهجایی تمرکز دارد. این روش شامل هماهنگی با رانندگان کامیون برای حمل کالا بین دو نقطه، برنامهریزی دقیق مسیرها و زمانبندی با توجه به در دسترس بودن رانندگان، موجودی کالا و سایر عوامل میشود.
اشاره کردیم که لجستیک میدمایل به جابهجایی کالا بین دو نقطه در زنجیره تامین اشاره دارد و این فرآیند توسط اکثر شرکتها نادیده گرفته میشود. شاید برایتان سوال باشد که چرا این اتفاق میافتد؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم دلیل این موضوع این است که بسیاری از شرکتها معتقدند بهینهسازی میدمایل دلیوری، به اندازه فرست مایل (جابهجایی کالا از محل تولید به انبار) یا لست مایل (جابهجایی کالا از انبار به دست مشتری) آسان نیست.
با این وجود، شرکتهایی مانند آمازون و والمارت با بازنگری در عملیات میدمایل خود و یافتن راههایی برای بهبود آن، از این فرصت برای صرفهجویی در هزینه، زمان و سایر منابع خود استفاده میکنند.
واقعیت این است که درک و کنترل کامل هر سه مرحله لجستیک حمل و نقل (فرست مایل، میدمایل و لست مایل) برای صاحبان مشاغل ضروری است و صرفاً با درک کامل هر مرحله از فرآیند تحویل، میتوان کارایی کل مجموعه را بهبود بخشید.
برای اینکه میدمایل دلیوری، در بهترین حالت خود انجام شود، انبارها باید در هماهنگی کامل با یکدیگر باشند. به عبارت دیگر مقدار کالای تحویل داده شده باید با مقدار فضای ذخیره سازی در مراکز منطبق باشد و کالا زمانی به مراکز تحویل داده شوند که مراکز جهت انجام عملیات باز باشند.
با پیادهسازی استراتژیهای مناسب، میتوان بهطور قابل توجهی کارایی و سودآوری این مرحله را افزایش داد. در اینجا سه گام کلیدی برای ارتقای لجستیک میدمایل را معرفی میکنیم:
استفاده از یک سیستم مدیریت موجودی (WMS) در انبار، مزایای متعددی را به همراه دارد.
حملونقل و دریافت کالا باید بهطور روان و کارآمد انجام شود تا به بهبود عملکرد لجستیک میدمایل کمک کند. بهینه سازی این فرآیند شامل موارد زیر است:
استفاده از یک سیستم مدیریت ناوگان (TMS) با قابلیت برنامهریزی مسیر، ابزاری قدرتمند برای بهینهسازی جابهجایی کالا بین انبارها است. این سیستم میتواند:
در این بخش میخواهیم شما را با مزایای بهینه سازی میدمایل دلیوری آشنا کنیم. دانستن این مزایا به شما کمک میکند هرچه سریعتر درباره اجرای فرآیند میدمایل دلیوری تصمیمگیری کنید.
بهینهسازی عملیات میدمایل دلیوری، مزایای متعددی برای شرکتهای مدیریت ناوگان به همراه دارد، از جمله کاهش هزینهها، افزایش سرعت تحویل و بهبود رضایت مشتری. با این حال، چالشهایی نیز در این مسیر وجود دارد که باید به آنها توجه کرد. در ادامه لیستی از رایج ترین چالشهای سیستم میدمایل دلیوری را در اختیار شما قرار میدهیم:
یافتن کارآمدترین مسیرها بین مراکز توزیع میتواند چالشبرانگیز باشد، به خصوص اگر تعداد زیادی مرکز توزیع در نقاط مختلف جغرافیایی وجود داشته باشد. انتخاب مسیرهای نامناسب میتواند منجر به افزایش زمان و هزینه حمل و نقل شود.
استفاده از فناوریهای جدید مانند اسکنر بارکد و سیستمهای ردیابی میتواند به بهبود کنترل بر موجودی و کاهش خطا در انبارها کمک کند. با این حال، برخی از شرکتها ممکن است برای پیادهسازی این فناوریها با چالشهایی مانند هزینه بالا و مقاومت کارکنان روبرو شوند.
در این مطلب درباره اینکه میدمایل دلیوری چیست و چگونه آن را بهینه کنیم، صحبت کردیم. همچنین چالشهای رایج در سیستم میدمایل دلیوری را توضیح دادیم. برای مدیریت این چالشها و بهینهسازی سیستم میدمایل دلیوری، راهکارهایی ارائه شد. امیدواریم مطالعه این مطلب اطلاعات مفیدی درباره میدمایل دلیوری در اختیار شما قرار داده باشد. چنانچه در این زمینه با پرسشی روبهرو هستید، سوال خود را در بخش دیدگاهها مطرح نمایید.
نظرات یا پیشنهادهای خود را در این قسمت به اشتراک بگذارید