گروه تحقیقات خدمات مخابراتی کاوشکام آسیا

مقایسه دقت دستگاه‌های نوار قلب خانگی و دستگاه‌های بیمارستانی

11 تیر ، 1403
تیم تحقیقاتی کاوشکام
0 کامنت

استفاده از نوار قلب یکی از مهم‌ترین و پایه‌ای‌ترین روش‌های تشخیصی در رابطه با مشکلات قلبی است و به صورت گسترده از آن استفاده می‌شود. در خیلی از موارد نیاز به پایش پیوسته وضعیت بیمار وجود دارد و همین هم سبب شده دستگاه‌‌های خانگی و قابل حمل اندازه‌گیری نوار قلب وارد بازار شده و با استقبال خوبی هم مواجه شوند. در این مقاله بیشتر این دو نوع دستگاه را بررسی کرده و به مقایسه دستگاه ECG خانگی و بیمارستانی می‌پردازیم.

دستگاه نوار قلب خانگی

اصولا برای استفاده‌های خانگی از دستگاه‌های اندازه‌گیری نوار قلب قابل حمل استفاده می‌شود. این دستگاه‌ها مزایای مختلفی دارند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به منعطف بودن و قابل حمل بودن آن‌ها اشاره کرد. به این ترتیب هم خود بیمار و هم متخصصین می‌توانند وضعیت را به صورت پیوسته تحت کنترل داشته باشند و البته برای مراقبت‌های سرپایی و تشخیصی در خانه ایده آل هستند. علاوه‌بر این باید به‌راحتی بالای این دستگاه‌ها اشاره کنیم که به‌خصوص برای بیماران با مشکلات حرکتی یا کسانی که در شرایط بحرانی هستند مفید خواهد بود. همچنین امکان دریافت نتایج فوری و مقرون به صرفه بودن از دیگر ویژگی‌های این دستگاه‌ها است. در این میان باید به محدودیت‌های این دستگاه هم اشاره کرد که مهم‌تر از همه دقت آن است. دستگاه‌های خانگی و قابل حمل معمولا لید کمتری از مدل‌های بیمارستانی دارند که به طور بالقوه توانایی‌های تشخیصی را در ارزیابی‌های پیچیده قلبی محدود می‌کند.

برای اطلاع از قیمت دستگاه نوار قلب خانگی کلیک کنید.

دستگاه نوار قلب خانگی

دستگاه نوار قلب بیمارستانی

در مقایسه دستگاه نوار قلب خانگی و بیمارستانی باید گفت که مدل‌های بیمارستانی اصولا پایداری و دقت بالایی دارند. این مدل‌ها که در یک مکان خاص ثابت هستند، کمتر مستعد حرکت یا اختلال در طول آزمایش هستند و همین هم ثبت اطلاعات پایدار و دقیق را ارائه می‌دهد. به علاوه این دستگاه‌ها در اکثر مواقع دارای ویژگی‌های پیشرفته‌تر مانند الگوریتم‌های تفسیر یکپارچه و قابلیت‌های گسترده دیگر هم هستند. البته که در مقابل باید به نیاز به فضا و زیرساخت اختصاصی در داخل مرکز اشاره کرد که سبب می‌شود استفاده از این دستگاه‌ها هزینه‌بر بوده و مستلزم داشتن امکانات تخصصی باشد. به طور کلی باید گفت که اگر مشکل بیمار آریتمی و موارد مشابه باشد، بدون مشکل می‌توان از دستگاه‌های خانگی استفاده کرد و در صورت نیاز به اطلاعات پیشرفته‌تر و بیماری‌های خاص بهتر است از دستگاه‌های بیمارستانی بهره برد.

دستگاه نوار قلب بیمارستانی

نکاتی برای انتخاب دستگاه‌های نوار قلب

بعد از مقایسه دستگاه‌های نوار قلب خانگی و بیمارستانی، حال به جزئیات بیشتری از این دستگاه‌ها می‌پردازیم. در واقع دستگاه‌های نوار قلب مدل‌های مختلف با ویژگی‌های متنوعی دارند که باید با توجه به شرایط، بودجه و موارد دیگر انتخاب شوند. نکات زیر برای انتخاب دستگاه‌ نوار قلب کاربردی هستند و کمک می‌کنند بهترین انتخاب ممکن را داشته باشید:

  • نوع دستگاه ECG: مهم‌ترین نکته انتخاب نوع دستگاه است. این دستگاه‌ها می‌توانند برای اندازه‌گیری در حالت استرس، تحت استرس و پایش رویداد مورد استفاده قرار بگیرند و باید دید که نیاز بالینی بیمار با چه نوعی برطرف می‌شود.
  • تعداد لیدها: تعداد لید‌های نوار قلب متصل بر بدن بر جامع بودن نتایج آن تاثیر مستقیم دارد. یک ECG استاندارد ۱۲ لید دارد و اطلاعات دقیقی را از زوایای مختلف ارائه می‌دهد، اما برای کاربردهای خاص ممکن است دستگاه‌های سه لید یا شش لید هم کافی باشد.
  • قابلیت حمل: دستگاه‌های قابل حمل و سبک وزن برای مراقبت‌های سرپایی یا خدمات مراقبت‌های بهداشتی از راه دور ایده آل هستند، در حالی که مدل‌های ثابت ممکن است برای استفاده در بیمارستان مناسب‌تر باشند.
  • استفاده راحت: همانطور که گفته شد دستگاه‌های ECG مدل‌های مختلفی دارند و بالطبع می‌توانند رابط کاربری و بصری مختلفی هم داشته باشند. توصیه می‌شود به دنبال مدل‌هایی باشید که نمایشگر واضح و کنترل ساده و قابل فهمی داشته باشد.
  • قابلیت اتصال: برای استفاده راحت‌‌تر از دستگاه، مدل‌هایی را انتخاب کنید که قابلیت اتصال به وسیله بلوتوث یا WiFi را داشته باشند. این کار بررسی پرونده بیمار را راحت‌تر می‌کند و می‌تواند اطلاعات را به‌راحتی برای بررسی بیشتر منتقل کرد.
  • ویژگی‌های پیشرفته: بسته به نیاز بیمار، ویژگی‌های پیشرفته‌ای مانند الگوریتم‌های تفسیر خودکار، ابزارهای تجزیه و تحلیل ریتم یا تشخیص به کمک هوش مصنوعی را در نظر بگیرید. چنین ویژگی‌هایی می‌توانند دقت و کارایی تشخیصی را افزایش دهند.
  • دوام و قابلیت اطمینان: برند معتبری را انتخاب کنید که به دلیل تولید دستگاه‌های ECG بادوام و قابل اعتماد شناخته شده است. تجهیزات مورد اطمینان مدت زمان خرابی و نیاز به تعویض مکرر را کاهش می‌دهد و با خیال راحت‌تری می‌توانید روی آن سرمایه‌گذاری کنید.

جمع‌بندی

در این مقاله به مقایسه دستگاه نوار قلب خانگی و بیمارستانی و نکات انتخاب آن‌ها پرداختیم. دستگاه اندازه‌گیری نوار قلب یک نوع بسیار رایج از ابزارهای تشخیصی است و افراد زیادی حداقل یک یا چند بار از آن‌ استفاده کرد‌ه‌اند. هر یک از انواع بیمارستانی و قابل حمل این دستگاه قابلیت‌ها و مزایای خاص خودشان را دارند و مهم‌ است که شرایط بیمار در این میان در نظر گرفته شود. دستگاه‌های خانگی علاوه بر راحت بودن و در دسترس بودن برای پایش پیوسته، هزینه کمتری هم دارند و برای تشخیص‌های ساده و بدون پیچیدگی انتخاب قابل اعتمادی خواهند بود.

سوالات متداول

دستگاه نوار قلب چگونه کار می‌کند؟

دستگاه نوار قلب یا الکتروکاردیوگراف از طریق الکترود‌های مخصوص و اتصال به پوست کاربر، سیگنال‌های قلب را تشخیص داده و ثبت می‌کنند.

مزایای دستگاه نوار قلب هوشمند چیست؟

دستگاه‌‌های نوار قلب هوشمند نوعی از دستگاه‌های خانگی یا قابل حمل هستند و به شما اجازه می‌دهند اطلاعات ثبت شده را خیلی راحت ذخیره کرده یا برای افراد دیگر مانند پزشک متخصص ارسال کنید.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

نظرات یا پیشنهادهای خود را در این قسمت به اشتراک بگذارید

به این صفحه امتیاز دهید